SZÜLÉS UTÁNI
REGENERÁCIÓ
Szülés utáni regeneráció

A nők élete folyamán az egyik legnagyobb változás a várandósság és a gyermek érkezése. Ez az örömteli folyamat ugyanakkor az egyik leglátványosabb változást hozza magával a nők élete során: a kismedence és a hüvely átalakul a terhesség során, a szülés után pedig igyekszik ismét visszanyerni korábbi állapotát. Kevésbé ismert tény, hogy a terhesség és a szülés a nők egyharmadánál okoz valamilyen problémát a medencefenék és a hasfal izmaiban.

A tágulás folyamatában a teljes kismedencei izomzatot is érintő izomsérülések is kialakulhatnak, amelyeknek az esélye fennáll nem csak természetes szülés, hanem császármetszés során is. Ez a probléma jelentkezhet a medencefenék megereszkedésében, a medence izmainak gyengülésében, ami vizelet vagy széklet inkontinenciához, vagy akár a medenceszervek süllyedéséhez, prolapszushoz vezethet. A gyengült izomzat negatív hatással lehet akár a későbbi szexuális életre is. Felmérések alapján ez a kellemetlen állapot jelentős kihatással lehet az általános közérzetre, életminőségre is.

A kismama szülés utáni regenerációját számos módon lehet és kell is támogatni. Kutatócsoportunk intenzív kutatásokat végzett a cink, mint nyomelem szerepéről a kismedencei izomzat és a hüvely szülés utáni regenerációjával kapcsolatban, melynek eredménye képen egy szülés utáni étrend-kiegészítő is kifejlesztésre került. Ez az első olyan táplálékkiegészítő, ami klinikai vizsgálattal igazoltan segít a szülés során károsodott kismedence rehabilitációjában. Emellett ajánlunk kismedencei tornát és a hüvely egészségére kedvező hatású lézer-kezelést is.