Lézerkezelés
Lézerkezelés

A professzionális CO2-lézer-kezelés tartós, műtét- és hormonmegoldás lehet számos, a mindennapokat megkeserítő problémára.


Milyen panaszok esetén érdemes konzultálni a CO2-lézer-kezelésről?

  • Szubjektív hüvelytágasság érzés
  • Száraz, fájdalmas intim területek a változó korban
  • Vizelet inkontinencia
  • Szülés utáni hüvelyi panaszok
  • Zavaró hegek, például császármetszés után
  • Visszatérő nemiszervi szemölcsök
Milyen kezelési típusok közül választhat?
Intim fiatalítás
Az életkor előrehaladtával bőrünk kollagéntartalma fokozatosan csökken, a szeméretest bőre megereszkedhet, ráncossá válhat.
Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelés kollagénrost újdonképződést elősegítő hatása révén segít újra fiatalosabbá varázsolni az intim területeket.
Inkontinencia kezelése
A vizelet inkontinencia vizeletürítéssel összefüggő panaszokat, kontrollálatlan vizeletvesztést jelent. A kellemetlen tünetek a nők akár egyharmadát is érinthetik és a vizelési panaszokon kívül hosszú távon társadalmi elszigetelődéshez, depresszióhoz vezethetnek. Az úgy nevezett stressz inkontinencia során fokozódó hasűri nyomás hatására (köhögés, tüsszentés, emelés) akaratlan vizeletvesztés jelentkezik. Kialakulásában szerepet játszik a kismedencei kötőszövetek és izomzat gyengesége, a húgycső záróizom elégtelen működése, mely klasszikusan az életkorral és hüvelyi szülések eredményeképpen jön létre.
A Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelés a hüvelyfal kötőszöveti elemeire, ezáltal a rugalmasságra gyakorolt kedvező hatása javíthatja a húgycső alátámasztását. A hüvelyi Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelés kismedencei izomtornával kiegészítve hatékonyan csökkentheti a stressz inkontinenciával összefüggő kellemetlen tüneteket.
Szeméremtesti szemölcsök eltávolítása
A szeméremtesti vírusos szemölcsöket vagy más néven condylomát a nemi úton terjedő humán papillomavírus (HPV 6, 11) egyes törzsei okozzák. A nemiszerven, gáton és végbéltájon kialakuló szemölcsök gyorsan terjednek, fertőzőek és jelentős esztétikai és pákapcsolati problémákat okozhatnak.
A Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelés segítségével gyorsan és fájdalommentesen megszabadulhat a kellemetlen szeméremtesti szemölcsöktől. A szemölcsök visszatérésének megelőzésében a HPV elleni védőoltás is segítséget nyújthat.
Hüvelyszűkítés
A nők élete során hüvelyük feszességének csökkenését számos tényező befolyásolhatja. Ezek közül kiemelt szerepe van a hüvelyi szülés szövetekre gyakorolt hatásának, örökletes kötőszöveti gyengeségnek és az életkor következtében csökkenő hormonszinteknek is. Ezen változások hátrányosan érinthetik a szexuális élet minőségét csökkentve az örömérzetet.
A Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelések hatására a hüvelyfalban fokozódik a kötőszöveti elemek képződése, rugalmassága és hidratáltsága nő, ezáltal javítva a szexuális életet.
Változókori hüvelyszárazság kezelése
A menopauza okozta intim panaszok magában fogalják a szeméremtest, a hüvely, az húgycső és a húgyhólyag mindazon eltéréseit és következményes tüneteit, melyek az életkorral – vagy műtét kapcsán eltávolított petefészekek miatt – csökkenő női nemi hormonok okoznak. A sorvadás okozta kellemetlen tünetek akár minden második változókorú nőt érinthetnek és nagymértékben befolyásolják a mindennapi- és a szexuális élet minőségét is.
Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelés során a lézer energiájának segítségével a mélyebb szöveti rétegek felől a hám különböző elemeinek újdonképződése indul, mely végeredményeképpen a hüvelyhám megújul, a pH normalizálódik és összességében javulnak a kellemetlenséget okozó tünetek.
Szeméremtesti pigmentáció csökkentése
Az intim területek bőrének pigmentációja az életkorral és a terhességek kapcsán fokozódhat. Ez az esztétikai eltérés akár a szexuális életre is kihathat.
A Mona Lisa Touch© szén-dioxid lézerkezelés hatására a fokozott pigmentáció csökkenhet, a kis- és nagyajkak bőre halványodhat, feszessége fokozódik így alakítva azt újra fiatalossá.

A lézerkezelések praxisunkba történő bevezetését jelentős kutató és gyakorlati munka előzte meg.

Nevünkhöz köthető az első magyarországi tudományos vizsgálat a hüvelyi CO2-lézer-kezelésről, melynek összefoglaló közleményét Ön is olvashatja: https://akjournals.com/view/journals/650/160/41/article-p1617.xml

Az első magyar Ph.D. (egyetemi doktori) cím Magyarországon hüvelyi lézer témakörben rendelőnk orvosához, Dr. Sipos Attila Gergely nevéhez fűződik

Az általunk tervezett és kivitelezett első magyar hüvelyi lézer kezelést vizsgáló Klinikai vizsgálat során több mint 120 hüvelyi CO2-lézer-kezelést végeztünk el és elemeztük annak hatásait. Eredményeinkről 5 nemzetközi és 1 hazai közleményben, Számos előadásban és poszterben számoltunk be.

A kezeléseket végző orvosok között Dr. Kozma Bence és Dr. Erdődi Balázs mindketten Klinikai osztályvezetők, 15 év Klinikai tapasztalattal.

A kezeléseket végző orvosok az urogynekológiai szakterület nemzetközileg minősített orvosai (Certificate for advanced surgery in reconstructive pelvic floor repair).